20 juni 2019
Veroni vertelt:

De ideale klant, bestaat die eigenlijk wel?

De ideale klant, bestaat die eigenlijk wel? De ideale klant, je hoort er veel over tegenwoordig. Maar wie is dat dan? En hoe vind je die?

De ideale klant is de klant die past bij jouw bedrijf. Die zich aangesproken voelt door jouw aanbod, die netjes betaalt en die het liefst ook nog eens terugkomt. Maar boven alles is de ideale klant de klant die past bij jouw normen en waarden. De klant waar jouw hart sneller voor gaat kloppen! 

De zoektocht naar zo’n ideale klant begint eigenlijk bij jezelf. 

Je moet eerst je eigen verhaal helder hebben. Je eigen kern onder woorden kunnen brengen. Pas dan kan de ideale klant zich bij jou aansluiten. Dat vertellen van je échte verhaal heet ‘Story telling’, ook al zo’n populaire term. Maar eigenlijk wil het niet meer zeggen dan je verhaal vertellen vanuit je kern, je passie. Geen mooie reclame slogans, geen snelle aanbiedingen of populaire termen. Nee, gewoon vanuit je hart vertellen waar jij voor staat. Dat blijft hangen! 

Als jij laat zien waar je voor staat, krijg je vanzelf klanten die dat waarderen. Steeds minder mensen vallen voor goedkoop, snel of makkelijk. Klanten prikken daar steeds meer doorheen en zijn op zoek naar échte producten, échte ambachten en échte mensen.  

Ondernemen vanuit je hart, kan wel consequenties hebben. 

Soms betekent het dat je de prijzen omhoog moet doen of dat je een switch moet maken in je denken of doen. Dat je (tijdelijk) minder opdrachten hebt of producten verkoopt. Dan is het lastig om niet weer te vervallen in ‘makkelijke’ strategieën als aanbiedingen of slogans. Maar daarmee onderscheid je je niet en bind je dus ook niet die ideale klant aan je! 

Denk jij dat je geen écht verhaal hebt? Dan heb je het mis! 

Iedereen heeft namelijk een verhaal. Een verhaal waarom jij doet wat je doet. Misschien is het voor jou al zo logisch dat je het niet eens meer ziet. Of heb je wel een verhaal, maar vind je het moeilijk om dat onder woorden te brengen. Dan kunnen wij je helpen. Wij gaan samen met jou op zoek naar je kern, naar dát wat aan de basis ligt van jouw onderneming. En dat zijn meestal geen bloembollen, virusscanners of jaarrekeningen. Daar zit iets anders onder. Samen kijken we naar waar jouw passie ligt en schrijven wij jouw échte verhaal, vanuit je hart. 

Weet je waar ons hart sneller van gaat kloppen? Van al die ondernemers met mooie verhalen! 

Dat zijn namelijk ónze ideale klanten. Gewoon échte mensen die werken vanuit een drive, maar dat zelf niet altijd in de gaten hebben. Die willen wij helpen om hun verhaal in de wereld te zetten en zo op zoek te gaan naar die ideale klant.

Veroni

P.S. Het is je vast al opgevallen, maar ons logo bestaat uit twee 2-en die samen een hart vormen. Want ons hart gaat uit naar communicatie die klopt!