09 april 2020
Judith vertelt:

De juiste woorden in tijden van crisis

Het Corona-virus houdt de wereld in haar greep. De media zit er bovenop. Het maakt niet uit of je NU.nl opstart, op Facebook kijkt of ’s avonds in bed nog even Jinek kijkt. De patiënten, de zorgcapaciteit, de mensen in vitale beroepen, de economie, omvallende ondernemers, ondernemers die het juist drukker dan ooit hebben, het onderwijs, de thuiswerkers, de mensen in quarantaine, de kinderen, de ouderen en ga zo maar door. Alles draait om corona. 

Creativiteit, solidariteit en strijdlustigheid

Tegelijkertijd zie ik tussen al het nieuws ook iets anders ontstaan. Creativiteit, solidariteit en strijdlustigheid. Er ontstaan ontzettend veel vernieuwende initiatieven, we helpen elkaar en zijn er voor elkaar. Thuis en op afstand. Dat stemt mij goed. Want degenen die mij kennen, kennen mij als het type ‘halfvol’. 

Mijn glas is altijd halfvol

Halfleeg bestaat bij mij niet. Schouders eronder en doorgaan heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Maar natuurlijk weet ik ook wel dat dit veel makkelijker gezegd is dan gedaan. Toch probeer ik die positieve mindset wel te houden. Al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat alles thuis draaiende blijft en ik mijn klanten kan helpen met wat in mijn vermogen ligt. Want als er iets is dat je nu moet doen behalve thuisblijven, is het wel communiceren! 

Hoe dan?

Tijdens een crisis als deze is het erg belangrijk om goed te communiceren. De kunst is om dit op de juiste manier te doen. Om nu een winactie te starten of een evenement aan te kondigen dat pas plaatsvindt in het after-corona tijdperk (whenever that may be) is op dit moment niet zo’n goed idee. Veel mensen hebben daar nu totaal geen behoefte aan of aandacht voor. Zonde van je inspanning en misschien ook niet zo gepast.     

Communiceer over relevante ontwikkelingen voor jouw klant

Als het gaat om ontwikkelingen, tips, consequenties of maatregelen die van belang zijn voor jouw klanten, dan moet je die natuurlijk wel goed en duidelijk communiceren. Zo is BG accountants een grote klant van ons. Accountants maken in deze crisistijd overuren, om ondernemers zo goed en zo kwaad als het gaat overeind te houden. De ene na de andere maatregel vanuit het ministerie vliegt je om de oren. Voor een gemiddelde ondernemer is die wirwar aan termen en regelingen bijna niet te volgen. Aan ons de schone taak hier duidelijke artikelen en nieuwsbrieven over te schrijven. 

Ondernemers met een mindset van inventiviteit en daadkracht

Ons bedrijf is gevestigd in het hart van de Bollenstreek, Lisse. Veel van onze klanten die bijvoorbeeld in de horeca of sierteelt zitten, moeten het echt hebben van dit seizoen. Dat ze het nu zwaar hebben is een understatement. We merken dat de ene klant daar emotioneel anders mee omgaat dan de ander. Dat is ook niet erg. We zijn allemaal mensen en zitten allemaal anders in elkaar. Maar gelukkig zien we ook een gelijkenis onder deze ondernemers. Na de eerste klap hebben ze hun positieve mindset hervonden en zien we strijdlust en daadkracht. De meest creatieve oplossingen ontstaan waarmee ze het hoofd zo goed als mogelijk boven water proberen te houden. 

De juiste woorden in tijden van crisis

De juiste woorden vinden in deze bijzondere tijd is voor veel ondernemers lastig. Je wilt misschien het liefst van de daken schreeuwen dat het k.. gaat. Maar het is belangrijk om niet door te slaan in je emotie en juist te laten blijken dat je je schouders eronder zet. Te laten zien wat je nog wél te bieden hebt. Laat zien dat je creatief bent en zoek naar manieren om toch inkomsten te genereren. En breng dit op een positieve manier over. 

En als de coronacrisis jou juist meer business oplevert?

Communiceer dan alleen wat op dit moment echt relevant is en waar je jouw klanten, relaties en leveranciers nu mee kan helpen. En laat de toeters en bellen verder even in de kast liggen, die zijn nu niet gepast. 

En wijzelf?

Natuurlijk treft het ons ook. Zowel zakelijk als privé. We willen er zijn voor onze klanten, luisteren naar hun verhaal, helpen waar we kunnen helpen. We vragen waar behoefte aan is en helpen ze in de communicatie met de uitdagingen van vandaag en morgen. Tegelijkertijd zijn Veroni en ik ook moeder van in totaal vijf kinderen, die de nodige begeleiding nodig hebben bij hun schoolwerk, maar die we ook alle liefde en geborgenheid in deze gekke tijden willen geven. Dat is zoeken naar balans. Dat lukt meestal wel en soms niet. Maar we zijn nog steeds gezond en dat is wat ons betreft het allerbelangrijkste.