22 mei 2017
Judith vertelt:

Ons pad naar Studio Tweevoud

We kunnen het nu hardop zeggen. We zijn getrouwd, Veroni en ik! Zakelijk dan hè… Een jaar geleden hadden we beiden nooit kunnen bedenken dat dit op ons pad zou komen. Een eigen bedrijf in iets waar we allebei een passie voor hebben: schrijven!

Soms komen er dingen op je pad waarvan je hart onmiddellijk harder gaat kloppen. Letterlijk en figuurlijk kwam het onverwacht op mijn pad tijdens een schoolwandeling. Ik werd aangesproken door kennis Joost, die mij en mijn situatie kende. ‘Ben je er al klaar voor?’, vroeg hij. ‘Voor wat?’, vroeg ik gelijk. ’Roep maar als je er klaar voor bent, ik wacht op je.’ Tja als je A tegen Aagje zegt, dan moet je ook B zeggen. 

De aap kwam uit de mouw. Joost heeft een eigen accountantskantoor en is partner in nog een aantal bedrijven. Maar miste één belangrijke schakel in zijn netwerk. Een communicatiebureau. Veroni deed al jaren de communicatie voor zijn bedrijven. Binnen zijn netwerk kwam steeds vaker de vraag wie zijn communicatie verzorgde. Hij had al een tijdje in gedachten dat ik mogelijk samen met zijn vrouw Veroni een communicatiebureau op kon zetten. Met de overtuiging dat we dezelfde manier van werken hebben: iemand die het klusje niet zomaar klaart, maar die het samen willen doen, die naast de ander staan, die helpen en meedenken. Met kennis van zaken. Die gaan voor kwaliteit. 

Zonet liep ik nog met een boel gillende kinderen om me heen. Maar nu razen mijn gedachten in turbotempo door elkaar. Een eigen bedrijf? Ik? Samen met Veroni?

‘Jeetje, ik weet niet wat ik moet zeggen', stamel ik. 'Volgens mij vind ik dat wel gaaf.’ ‘Nou, laat het eerst even bezinken. Over een paar weken gaan we gewoon een keer met z’n drieën koffiedrinken’. Ik heb nog nooit zo snel het rondje uitgewandeld.

Zo geschiedde. Met Veroni had ik al eerder samengewerkt. Vrijwillig deden wij samen een aantal jaar de PR voor de basisschool van onze kinderen. Tijdens de kop cappuccino bleek al snel dat onze gezamenlijke passie voor schrijven en onze ervaring op het gebied van communicatie een goede basis was om aan dit avontuur te beginnen. Ook belangrijk, we hebben een gezellige klik!

Onze eerste date werd opgevolgd door een meekijkdag met wat er al aan communicatie gedaan werd. Ik wilde natuurlijk ook alles van Joost weten. Waar zit die behoefte bij zijn klanten? Wat doen zij nu aan communicatie? Ben ik echt nodig? Ja, bleek al snel. Er valt nog veel te behalen als het gaat om communicatie in MKB-land. Terwijl Veroni gewoon nog de communicatie voor de bedrijven van Joost verzorgde, zat ik tegenover haar en sparde samen met haar over ons ondernemingsplan.

De strategische sessie die volgde raakte ons allebei in ons hart. Want na een intensieve ochtend hadden we de kern en de kracht van ons bedrijf te pakken. "We verwoorden, we verbeelden en we verbinden. Zo krijg je communicatie die klopt.”

En daarmee kwam ons ondernemingsplan tot stand. Een paar handtekeningen verder bestaan we nu echt! We zijn zakelijk getrouwd. Als trotse eigenaren zeggen wij "Ons communicatiebureau is open. Welkom bij Studio Tweevoud!”

Judith