20 juni 2018
Veroni vertelt:

Zomer, een mooi moment voor ....

De laatste weken voor de zomervakantie staan bij mij vaak in het teken van to-do lijsten afwerken. Alles wat ik vooruit geschoven heb, moet nu nog af. Nog even een tekst afmaken, een website redigeren, die laatste offerte de deur uit doen, alle mails wegwerken.

Het resultaat is dat ik vaak redelijk gestrest de vakantie in ga. Ik heb dan ook meestal een paar dagen nodig om te onthaasten. Om even te "landen”. Daarna kan ik pas echt genieten en tot rust komen. Dat horen we wel vaker van klanten. Zo hadden we laatst een gesprek met een goede klant van ons. Hij verwoorde precies wat volgens mij veel MKB-ers ervaren.

Hij heeft een mooi bedrijf opgebouwd met veel tevreden klanten en een kleine 20 man personeel. Elke dag gaat hij met plezier naar zijn werk, maar als leidinggevende ontkomt hij er niet aan dat hij tussendoor veel vragen moet beantwoorden, spoedklussen moet oppakken of brandjes moet blussen. Daardoor worden veel reguliere werkzaamheden doorgeschoven en wordt de planning in zijn agenda steeds krapper. Zeker als hij naar een vakantie toewerkt.

De vakantie is voor hem dan ook een moment van bezinning. Hij vindt het heerlijk om met zijn gezin te zijn, maar neemt ook echt de tijd om bij zichzelf te rade te gaan. Sluiten de beslissingen die ik heb genomen nog aan bij de missie en visie van het bedrijf? Klopt onze visie überhaupt nog of moeten we die bijsturen? En de belangrijkste vraag: doe ik nog wat ik leuk vind?

Zo komt hij niet alleen uitgerust terug van vakantie, maar ook vol energie, nieuwe ideeën en soms met een nieuwe visie. Zo’n visie geeft rust en richting. Het helpt je door het jaar heen om makkelijker beslissingen te maken en te kijken of je nog op het goede pad bent. Want als je eenmaal terug op de werkvloer bent, ligt natuurlijk het gevaar op de loer dat je meteen weer wordt opgeslokt door de waan van de dag!

Ik heb me dus voorgenomen om dit jaar ook eens goed bij mezelf te rade te gaan. Om even bewust te worden van waar ik nu sta en hoe ik me daarbij voel. Wat we bereikt hebben met Studio Tweevoud en waar we naar toe willen. De warme zomeravonden met een wijntje op het terras of bij een kampvuur leveren vast een schat aan nieuwe ideeën en goede voornemens op!

En eigenlijk willen we jou uitnodigen hetzelfde te doen. Waar je ook bent, neem de tijd om eens heerlijk achterover te leunen en kijk dan eens van een afstandje naar je werk. Doe je nog wat je leuk vindt? Sta je achter de beslissingen die genomen zijn? Of zou je het eigenlijk wel anders willen?

Als je terug bent, horen we graag welke gedachtespinsels er op dat terras, op het strand, in de bergen of op de boot naar boven zijn gekomen. Wij sparren graag met jou over de nieuwe koers en kunnen jou wellicht helpen om die gedachtenspinsels goed te verwoorden. In een blog, in een mission statement, op jouw website of zelfs in een CV mocht je beslissen om het roer helemaal om te gooien!